Hej bloggen!

Hej alla där ute. Idag har vi elever fått skriva dagbok i grupp tillsammans om de första dagarna i skolan. Så här skrev vi i de olika grupperna:

Hej bloggen!

Nu har vi gått i skolan 4 dagar och vi börjar bli vana. Vi har lärt känna varandra igen efter jullovet. Vi har startat bloggen. Vi har läst i våra bänkböcker, det känns bra. Vi har fått programmera och visa hur man ska gå fram i spelet. Det var klurigt att programmera. Vi har börjat med ett nytt kapitel i matteboken, kapitel 5. Det handlar om att rita i skala. Det är när man förstorar och förminskar. Vi har också börjat arbeta med människokroppen. Vi har fått mäta kroppen, våra kroppsdelar. Idag, måndag, har vi haft vår första slöjdlektion. Vi har bytt slöjdgrupp. Vi har träslöjd och textilslöjd. Det känns bra och roligt att pröva något nytt.

Vi har fått en ny lärare. Hon heter Anna, hon verkar snäll.

______________________________________________________________________

Kära blogg

Det har nu gått 4 dagar sedan vi kom tillbaka till skolan. Första dagen var många av oss sig jättetrötta. Det var trögt till en början. När vi kom till skolan hade vi ingen vanlig matte. Istället fick vi arbeta med programmering. Vi körde att man fick räkna rutor till en början. Vi fick träffa våran nya lärare Anna. Hon verkar jättebra och snäll. Det är spännande att få en ny fröken.

Det kändes roligt att vara tillbaka till skolan. Efter skolan var slut kändes det lite blandat, några av oss var trötta, några tyckte det var kul att vara tillbaka. På torsdagen hade vi GOTW om blodcentralen. Det var spännande och man blev lite sugen på att lämna blod när man blir vuxen. När helgen väl kom kändes det skönt. Tre dagar var en lagom start.

Vi har fått starta upp en blogg där ni hemma kan få se vad vi gör i skolan. Det känns roligt och lite spännande.

Idag är det måndag. Vi har haft matte där vi fick samarbeta och jobba med skala. Det var lite svårt och lurigt. Vi har sett på lilla aktuellt. Vi fick ha rörelsepaus på lektionen för att vi ska vara med aktiva.

___________________________________________________________________

Här kommer några bilder från vår första skoldagar:

 

8 reaktion på “Hej bloggen!

 1. Hej! Vilken bra idé med bloggen! Undrar om det finns någon funktion för att prenumerera på er blogg, så man får en notis när ni gjort ett inlägg?
  Hälsningar Helen ( Signes mamma)

  • Hej! Prenumeration kommer att komma framöver. I dagsläget får ni gärna titta in ett par gånger i veckan 🙂

 2. Hej på er,
  Häftigt att vi föräldrar får vara med och följa er i bloggen, riktigt kul! Vidare ska det bli roligt och spännande att följa era programmeringskunskaper och se vad ni kan hitta på framåt. Tur för er att ni har en så påhittig och flitig fröken också som visar er hur man kan blanda skolarbete med bloggande.

 3. Det ska bli jättekul att följa er på er nya blogg! Jättebra sätt för oss föräldrar att hänga med på vad ni gör i skolan..

 4. Åh vad trevligt . Då kan jag som mormor följa mitt barnbarn i skolan och se vad de arbetar med där . Mycket bra idé.

 5. Jättekul att kunna följa sitt barnbarn här i er egen blogg . Hoppas på många roliga och intressanta inlägg från er .

 6. Hej!
  Vad kul att få läsa om vad ni hittar på i skolan och vad ni har lärt er. Mycket bra idé med en blogg! Jag ser fram emot att få fortsätta följa er och era nyfunna kunskaper!

 7. Jättekul att ni startat er Blogg och att vi föräldrar får vara med och följa det ni gör och är med om i skolan! 😃 //Jenny Münchow (Arvid K.M.s mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *